Frisörportalen

Vad är Teosyal?

Teosyal är ett varumärke som erbjuder en rad olika fillers, vilka kan användas bland annat för att släta ut fina rynkor eller för att förstärka läpparna. Eftersom behandlingen utförs genom injektioner är det dock inga produkter som kan användas av privatpersoner eller personer som saknar utbildning för att utföra just injektionsbehandlingar. Läs mer om varumärket och dess produkter här.

Om Teosyal och fillers

Teosyal är ett varumärke som erbjuder olika typer av fillers som är lämpliga att använda på olika områden av ansiktet. Varumärkets produkter är baserade på icke-animalisk samt biologiskt nedbrytbar hyaluronsyra och har en lång hållbarhet.

Samtliga produkter i serien är tillverkade genom RHA-teknologi, vilket gör att dom passar särskilt bra att använda i ansiktets mest rörliga delar – så som mun, panna, nasolabialveck och kinder. RHA-teknologin är patenterad av tillverkaren och säkerställer att produkterna är både effektiva och säkra.

Några av varumärkets produkter är:

  • RHA Kiss – En filler från Teosyal som används för att öka volymen i läppar eller för att släta ut fina linjer runt munnen.
  • Global Action Puresens – En filler som kan användas för att släta ut medeldjupa rynkor och som kan användas i hela ansiktet.
  • Ultra Deep Puresens – En filler som kan korrigera och släta ut djupare rynkor, även i tjockare hud. Kan även användas för att skulptera och forma ansiktets konturer.
  • Ulitamte Puresens – Används för att återskapa volym i till exempel haka, kindben och tinningar.
  • Deep Linea Puresens – Används för att korrigera och släta ut djupa rynkor och veck.

Samtliga produkter från Teosyal innehåller ämnet lidokain, vilket gör att behandlingen känns mer behaglig för patienten.

För vem?

Behandling med fillers från Teosyal passar för den som vill föryngra eller förändra ansiktets utseende. Injektionerna består delvis av hyaluronsyra – ett ämne som finns naturligt i kroppen men vars produktion avtar med åldern, vilket kan leda till rynkor och andra önskade ålderstecken.

Hyaloronsyra verkar volymgivande och kan därmed även användas för att till exempel förändra formen på näsa och läppar. Även den som vill ändra ansiktets konturer, så som att få mer framträdande kindben, kan genomföra en fillersbehandling.

För utbildade hudvårdsterapeuter

Fillers är en behandling som utförs genom injektioner och alltså inget som privatpersoner får ägna sig åt på egen hand. För att använda produkter från Teosyal krävs utbildning och varumärket säljer bara produkter till licensierade skönhetskliniker och liknande.